כימיה במטבח

מותאם לכיתות : ח-י

תעריף : ימסר לנרשמים


תיאור

 

 

אם מסתכלים על המטבח רואים בעצם שמדובר במעבדה ביתית. למעשה כל הכנת ארוחה היא סוג של ניסוי כימי. בסדנא זו נלמד על אבות המזון (פחמימות, שומנים ,חלבונים, מינרלים וויטמינים) בצורה חווייתית ובליווי ניסויים. נדבר על מצרכים שיש לנו בבית, על תכונותיהם ושימושיהם ואף נלמד כימיה בצורה מעשית דרכם. בנוסף, כיוון שאחרי כל ארוחה מנקים תהיה זו אך הזדמנות פז להבין כיצד פועלים חומרי הניקוי. כיצד פועלים כל הפילטרים לטיהור מים שאנו מכירים מהמטבח הביתי, ואף נכין לנו קינוח טעים במיוחד בדרך לא שגרתית...